Veelgestelde vragen

Algemeen
Hoe kan ik een afspraak maken voor mezelf of mijn kind?
Een afspraak maken kan via de website, via de mail of telefonisch

Hoe kan ik een afspraak afzeggen of verplaatsen?
Als u een gemaakte afspraak af moet zeggen kunt u contact opnemen met uw behandelend logopedist. U kunt uw behandelend logopedist bellen/mailen/appen of sms’en.
U kunt ons ook bellen op ons algemene telefoonnummer: 0598 620 978.

Kan ik of mijn kind ook aan huis behandeld worden?
Wij kunnen bij u aan huis komen als u daarvoor een indicatie heeft van uw arts.

Wat moet ik meenemen naar de eerste afspraak?
Een geldig identiteitsbewijs, een geldige zorgverzekeringspas en, als u deze heeft, een doorverwijzing van de arts of specialist.

Logopedie
Vanaf welke leeftijd krijgt een kind logopedie?
Voor kinderen met mogelijke spraak/taalproblemen  is het mogelijk een logopedist te zien vanaf 2 jaar. Daarnaast kunt u ook terecht voor preverbale logopedie.  Preverbale logopedie richt zich op het behandelen van jonge kinderen in deze periode voordat het spreken begint en richt zich op kinderen van 0 tot 2 jaar met eet-, drink- of slikproblemen.

Wat zijn de minimum spreeknormen?
Voor elke ontwikkelingsfase bestaan zogenaamde Minimum Spreeknormen die aangeven wat een kind op een bepaalde leeftijd minimaal moet kunnen zeggen. Als uw kind de minimum spreeknorm niet haalt is het belangrijk om contact met de logopedist op te nemen. U kunt hier klikken voor de minimum spreeknormen.

Mijn kind kan de letter /R/ nog niet zeggen, is dat normaal?
De /R/ moet pas op zes jarige leeftijd correct uitgesproken worden. Als uw kind gefrustreerd raakt doordat hij/zij de /R/ nog niet correct kan uitspreken, adviseren wij contact op te nemen met de logopedist.

Behandelen jullie ook OMFT?
Ja. Onze logopedisten zijn getraind in het geven van een behandeling op basis van OMFT.

Wat is een TOS?
Een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is een neurocognitieve ontwikkelingsstoornis. Dit betekent dat taal in de hersenen minder goed wordt verwerkt. Een kind met TOS heeft bijvoorbeeld grote moeite met praten of het begrijpen van taal. De taal- en spraakontwikkeling verloopt hierdoor anders dan bij leeftijdsgenoten. Meer informatie over signalen en symptomen? Klik dan hier.

Behandeling
Hoelang duurt een behandelsessie?
Een logopedische behandeling duurt 25 minuten. Dit is inclusief het maken van een nieuwe afspraak.

Hoelang duurt een behandeltraject?
De duur van een behandeltraject is erg wisselend. De logopedist geeft na onderzoek in het opgestelde behandelplan een indicatie aan. De behandelduur hangt af van meerdere factoren zoals het soort probleem en de ernst hiervan. Ook hangt het af van de leeftijd en de motivatie van een client.

Verzekering

Wordt logopedie vergoed door de verzekeraar?
Logopedie wordt vergoed vanuit het basispakket voor kinderen onder de 18 jaar. Als je ouder bent dan 18 jaar wordt logopedie eerst verrekend met je eigen risico. Als het eigen risico op is wordt logopedie volledig vergoed.

Met welke verzekeraar hebben jullie een contract?
Klik hier voor een overzicht.